Mint minden lelkes, fotózni szerető anyuka, úgy én is örömmel készítek felvételeket csemetéimről. Nem esik nehezemre önfeledten exponálni a kedvesebbnél kedvesebb jeleneteket. Olyannyira képes vagyok belefeledkezni ebbe a mulatságba, hogy fel sem tűnik, milyen sok képet készítettem.

Dolgom végeztével fogom magam, és egy laza mozdulattal feltöltöm a számítógépre az összeset. Sőt! Gondosan, hónapról-hónapra mappákba rendezem őket, hogy később könnyebben eligazodhassak rajtuk. Ez így rendben is lenne. Azonban...

Eljön az idő, (milyen gyorsan!) amikor már tehernek érzem a rengeteg képet. Lelassul a számítógép, nehezebben lelek rá kedvenc felvétleimre. Mit tegyek? Itt az ideje válogatni. Először simán haladok. Kidobom a homályosat, vagy épp azt, amibe belepislogott a kedves kis fotóalany. Ez még mindig kevés! Elkezdem törölni az egymáshoz hasonlókat. Hoppá, most aztán bajban vagyok! Mert olyan édi, amikor így mosolyog, meg amikor úgy, kacajra nyíló szájjal, itt félrepillant, ott kis betyáros pofikával. Hjajj. Egyre nehezebb a munka.

Én felhagytam a törölgetéssel. Lesz, ami lesz... márpedig a képek maradnak!

Kissé szkeptikus vagyok a mai számítógépes és egyéb technikával kapcsolatban. Mi lesz, ha egyszer csak felmondja a gép a szolgálatot? Mi lesz, ha elvesznek a kincset érő emlékek? Ideje lesz előhívatni a legkedvesebbeket!

A legolcsóbb megoldások egyike a Rossmann. Rengeteg akciójuk van. Most május 2-ig a Premium képeket 19 Ft-ért adják. Nem rossz! :) Arra tökéletes, hogy a családdal együtt nézegessük, és kézzel tapinthatóvá tegyük, valamint biztonságban tudjuk a technika ördögétől.

Én szeretek interneten képeket rendelni itthonról. Csak kiválasztom a nekem tetsző fotográfiákat, feltöltöm az adott oldalra, és néhány napon belül megkapom. Csuda jó találmány!

Türelmetlenül várom, amíg megérkeznek. Vajon miért? A számítógépen úgyanúgy látom! Nem? Nem! Egészen más hatása van a papírképnek. Annak hangulata van! Illata (vagy szaga, ki hogy van ezzel), megelevenedő színei, textúrája, fénye, minden érzékszervünkre hat. Rendezhetjük, toligálhatjuk jobbra-balra, kitehetjük a könyvespolcra, mert olyan jó ránézni, vagy mágnes alá a hűtőre. Az igazi mégis az, amikor keretet kap.

A keretezés elég összetett kérdés. Léteznek ma már kész képkeretek szép számmal. Tele van velük az összes nagyáruház, kelletik magukat. Sokan az IKEAban veszik. Létezik többféle színben, méretben, sőt, van, hogy paszpartuval árulják. Nagy előnyük, hogy később is vígan lehet cserélgetni bennük a képeket, ha már meguntuk, vagy egész egyszerűen nem mennek a szoba hangulatához, az évszakhoz stb. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a keretezőnél megvásárolt képkereteket is el lehet úgy készíttetni, hogy később könnyeden kivehessük az eredetileg oda tervezett fotót, és kicseréljük egy másikra.

A bőséges választék lehetővé teszi, hogy olyan színű keretet válasszunk, ami jól megy a bútorokhoz, a fal színéhez, de magához a fotóhoz is jól passzol!

Nincs más hátra, mint kiválasztani a rengeteg fotó közül azt, amit a szívünkbe zártunk, s dekorálni vele csupasz falainkat!

Jó válogatást!