2013. október 2., szerda

Kopott, karcos képkeret: szuper alapanyag!

A új képkeret tökéletes megjelenésű! A házilag készített egyedi, kedvünkre való, bár tökéletlen. De mi a helyzet azokkal a karcos, fakult, megrepedt, boltban vásárolt darabokkal, melyeket legszívesebben kidobnánk? 

gorgeous! ~ try to replicateSok esetben a régi képek keretét is érdemes megmenteni!


Apróbb sérüléseiket a korszerű tapaszokkal könnyű kijavítani, utána festékkel lekenve, esetleg kisebb méretűre szabva ismét használhatókká válnak. 


A felújított keretet kreativitásod szerint alakíthatod például osztottá. Gondolkodj a hagyományostól eltérően, vagy épp ellenkezőleg! Egy-egy magyar motívum nagyon csinosan mutat a falon. 


Nézzünk egy másik példát: Ha a fotót felragasztod közvetlenül egy üveglapra, olyan hatást érhetsz el, mintha a fal előtt a levegőben függene!


Szélesebb anyagokból készített keretek felületét különféle mintázatú öntapadó tapéta, krómfólia, vékony parafa csíkok felragasztásával tehetjük egyedivé, különlegessé. Az ilyen díszítmények felerősítéséhez azonban sima felületek szükségesek, s a csíkokat a sarkokban mindenkor összevágva kell egymáshoz illeszteni. 


Különlegessé teszi az egyszerű, sima kereteket, ha ragasztószalaggal lehatárolt felületére kőutánzatú festéket fújunk. Ennek durván strukturált felülete, s szemcsés színezéke nagyon valósághű, képkereten szokatlan, de épp ezért meghökkentő hatású.



Az a fránya por!


Top 15 DIY Key Holders
Bármilyen anyagból is készítjük el otthonunk képeinek keretét, mindenkor tartsuk szem előtt, hogy a felületük fokozottan ki van téve a porosodásnak, s ezért rendszeres tisztítást igényelnek. A keretek felületkikészítését ezért úgy válasszuk meg, hogy nedvességállók legyenek, különben egy idő elteltével teljesen elveszíthetik a szépségüket, újszerűségüket.




TIPP: A porosodás ellen két azonos méretű, s egymástól 30 mm-re, a keretbe erősített üveg a megfelelőbb. A képet a hátsó üveglap elülső oldalára kell felragasztani, így a tisztántartásuk is könnyű, s a kép is védve van a porosodás ellen. 


Még többet olvashatsz ugyanerről az Ezermester oldalán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése