2013. november 4., hétfő

Miből lesz a cserebogár? Képkeretek alapanyagai

Gyakran megesik, nem vitás, hogy a polcokon található képkeretek nem nyerik el a tetszésemet. Néha kifogom, egész pofás keretet vásárolok elfogadható áron, legközelebb azonban már hiába keresem ugyanazt, a készlet folyton változik, és gyakran pont abban a színben és méretben nincs, amelyikre szükségem lenne.

Miért ne készíthetne mindenki a saját elképzeléseinek megfelelő rámát?

A hobbiboltokban kapható képkeretek alapanyagai kisméretűek, de szabadon variálhatók. Festhetjük őket különböző színűre, különleges összhatást kölcsönözve a helyiségnek. Jól mutatnak a konyhában, vagy polcokon, de a komódon is, egy csodaszép asztali lámpa mellett.

Kezdjük a legolcsóbbal:

Styropol képkeret (16,5 x 24 cm) 
Ára: 200 Ft

A következő alapanyag felülete már jóval egyenletesebb. A strapabíró karton formák nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanis nemcsak festeni, de nyomdázni, szalvétatechnikával, sőt, mozaikokkal, patinázással is lehet díszíteni. 
Itt láthatsz egy ilyet:

Papírmasé képkeret, barokk (33 x 33 cm)
Fénykép mérete: 21 x 21 cm
Ára: 2155 Ft

Az egymás alatt elhelyezett fa képkeretek nagy népszerűségnek örvendnek manapság. Három családtag vagy gyermek arcképe nagyon jól mutat ilyen formációban kifüggesztve. De egy azonos személy fényképét is elhelyezhetjük benne életének más-más szakaszaiban, pl. egy gyermekkori, egy gimnazista, és egy fiatal felnőtt fotó. 

A fa képkeretek felhasználása a következőképpen történik: festés, pácolás, szalvétatechnika, mozaikozás, esetleg bármilyen textil vagy szalag felragasztásával, rögzítésével díszíthetjük őket. 

Fa képkeret, 3 darab (18,5 x 18,5 cm)
Ára: 2190 Ft

De ha egyszerűbb, ugyancsak fából készült képkeretre ácsingózunk, A5-ös méretben 590 Ft-ért juthatunk hozzá:


A megszokottól eltérő, 29 x 18 cm-es fa képkeret 690 Ft-ért:



Kicsike, négyzet alakú változat: (11,5 x 11,5 cm) 230 Ft


MDF képkeretek már a legkülönfélébb formákban is kaphatók. A legelterjedtebb a 300 Ft-os, 17 cm-es szívecske.


Az ugyancsak MDF alapanyagú, téglalap alakú képkeretek méretei és árai a következőképpen alakulnak: 
11 x 16 cm: 220 Ft
25 x 41 cm: 720 Ft
20 x 33 cm: 635 Ft

Na ez utóbbi az, melybe kevés szabványos fénykép illeszthető! Mindig gondold át pontosan a méreteket, hogy később ne érjen csalódás! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése