2013. június 2., vasárnap

Szögek nélkül, a mágnesesség erejével

Már jó ideje látni mágnesfalakat a legkülönfélébb lakberendezési magazinokban és internetes oldalakon. Nekem elsőre a mágneses tulajdonságokkal rendelkező festék jutott eszembe, mellyel még megunt bútoraink oldalát is bemázolhatjuk. 

A műfajnak azoban specialistái is vannak, mint például  magnesfal.hu.
Oldalukon azt a fontos információt is megkaphatjuk, hogy a falra/ mennyezetre akár több kilogrammos tárgyak is felhelyezhetők. Ezen a képen ugyan CD-ket láthatsz, de a különleges fal könyveket is elbír:

Fénykép

 A mágnesfal első számú előnye, hogy nem szükséges szögeket verni a falba. Ez számomra kifejezetten jó hír, ugyanis a mi vakolatunk olyan keményre sikeredett, hogy még a kőműves is meglepődött. Ez persze nem ok arra, hogy minden kalapácsolást elbénázzak...

A mágnesfal lehetővé teszi, hogy gyakran változtass fali dekorációdon. A kiállítótermekben van talán erre a legnagyobb igény, ahol olykor hétről-hétre változik a képek száma, mérete, így elhelyezkedésük is. Nagyszerű ötletnek tartom a mágnesfalra rögzített kiállítást.





És most nézzünk két példát az otthoni felhasználásra. Mindkét esetben jól kihasználták a falfelület nagyságát, ugyanis többféle tárgyat tettek ki a falra, sőt, a képek mellett feliratok is szerepelnek. Itt látható, milyen jól illik a modern enteriőrhöz.

for the nook! Chalkboard wall!

Nagyon tetszik, amikor receptek kerülnek a konyhafalra, vagy szép szavak és fotók a közösségi terekbe.

Pinned Image
 designspongeonline.com

Láttam már olyat is egy lakberendezési oldalon, hogy a fürdőszobába önbizalomerősítő mottók kerültek a férfi tulaj számára. Mégis legtöbben a mágnesfalat leginkább az irodában tudják elképzelni.

home office

Ne becsüljük le itteni, megszokottabb szerepét sem! Ki ne szeretne egy akkora emlékeztetőtáblát irodájába, melynek a határai a plafonig nyúlnak! A szürkésfekete pedig manapság nagyon trendin mutat a falakon is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése